Apartma na Cresu

Veliko ptic, različnih rastlinskih vrst, sladkovodno jezero, nižje od morske gladine in čudovite plaže so samo nekatere odlike otoka Cres, na katerem lahko preživite svoje počitnice.

Mesto Cres

Zelo veliko pohodniških poti, zgodovinski spomeniki in nekaj restavracij z lokalnimi specialitetami so glavni razlogi, da svoj apartma poiščete prav tukaj.

Martinšćica

Drugo največje mesto na otoku z restavracijo v starem gradu. Posebno lepe peščene plaže in restavracije z značilno morsko ponudbo so postali izredno zanimivi predvsem za ljubitelje narave. Za pomorske navdušence pa je sigurno poznano njihovo pristanišče, saj ga zaradi ugodne zaščite obišče marsikatera jahta.

Punta Križa

Malo ribiško mestece, sicer uradno spada pod Mali Lošinj a vseeno se nahaja na Cresu. Obala je zelo razčlenjena, tako lahko naletimo na čeri, a med njimi lepe, plitve in peščene plaže.

Merag

Če ste zamudili trajekt ali pa ste ravno prišli z njega in vas do prostega apartmaja loči še preveč časa, se lahko ustavite v 500 m oddaljenem naselju Merag. Mesto je majhno, mirno, ne preveč poseljeno, ljudje so se vrnili zgolj zaradi turizma na račun bližnjega pristanišča. Seveda pa se tam nahaja tudi kakšen apartma, primeren za majhno družinico.

Plavnik in Zeča

Sta dva mala otočka ob otoku Cres in sta nenaseljena. Plavnik večinoma prerašča makija in pogosto prepiha burja, Zečo pa lahko dosežete kar sami, če odplavate proti njej iz katere od bližnjih plaž (na primer plaže v Martinšćici).

Če bi radi počitnikovali na največjem in najdaljšem Hrvaškem otoku, katerega mesta so stara vsaj 4000 let, si poiščite apartma na otoku Cresu in se prepričajte o izredno bogati zgodovini celotnega otoka, nekdaj povezanega z otokom Lošinj, do katerega vas loči le most.

Apartma na Cresu
5 (100%) 2 votes